Klustervliegen

Klustervliegen in huis of op kantoor kunnen voor veel overlast zorgen. Veel vliegen zorgen niet alleen voor ergernis, ze kunnen net als kamervliegen oppervlakten als kopjes, borden, wanden en tafels besmetten met bacteriën die kunnen leiden tot ziektes.

Klustervliegen zelf bestrijden is mogelijk wanneer u last heeft van slechts enkele vliegen. Wanneer er grote aantallen klustervliegen in huis of op kantoor voor overlast zorgen, is professionele bestrijding noodzakelijk.

Motmuggen/Rioolvliegjes

Motmuggen zijn bekend onder verschillende namen, waaronder de namen aalputmotje, rioolvlieg of motvlieg. Motmuggen zijn niet verwant aan motten.
Motmuggen leggen continu eitjes in de broedplaats en ze vermenigvuldigen in rap tempo. Tijd voor actie dus. Het is mogelijk om motmuggen zelf te bestrijden of te kiezen voor een professionele motmuggenbestrijding.
In veel gevallen blijven mensen last houden van motmuggen. Ondanks dat ze zelf het nodige hebben gedaan om van de beestjes af te komen. Doordat motmuggen zich snel voortplanten en de broedplaats ontzettend lastig te vinden is, is zelf bestrijden erg lastig. Vaak ligt het aan een breuk in de riolering, deze breuk moet eerst hersteld worden voordat een bestrijding kan worden uitgevoerd. Dit is mede de reden waarom veel mensen uiteindelijk kiezen voor een professionele motmuggenbestrijding. Door een duidelijk plan van aanpak en de nodige ervaring op het gebied van motmuggen, weten we snel de lastige broedplaatsen te vinden.
En te komen tot een zinvolle bestrijding van de motmug.

 

to top